Dziś dzielę się z Wami kadrami z pięknej fioletowej sesji dla magazynu Country oraz przepisem na pyszną rozgrzewająca zupę z czerwonej kapusty.
Sesja wraz z przepisami ukazała się w lutowym numerze właśnie dostępnym już na rynku, więc jeśli macie ochotę ugotować inne przysmaki z dzisiejszych zdjęć zapraszam do kiosków lub po wydanie online.
Znajdziecie w nim oprócz przepisu na zupę, (którym dzięki uprzejmości redakcji dzielę się z Wami tutaj)- również przepisy na : Modre gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami, Fioletowy „Eliksir Młodości”, kiszoną z chili i czerwonym pieprzem kapustę i kapuściane kofty (czyli wege pulpety) z fioletowym sosem i surówkę z czerwonej kapusty z awokado i granatem. Smacznego!
Najchętniej wskoczyłabym w te zdjęcia 😀 Co za cudne fiolety! Wszystkie propozycje kulinarne bardzo mnie interesują, więc skorzystam Kingo z Twojego polecenia. To ciekawe, że modra kapusta zazwyczaj jest używana w kuchni jako dodatek. Tu w głównej roli zaprezentowała się szczególnie kusząco. Pozdrawiam serdecznie 🙂
Tak, wiele warzyw może być głównym bohaterem w naszej kuchni. Jako wegetarianka odkrywam to od lat. Ale czerwona kapusta zaskoczyła nawet mnie samą.
Czerwona kapusta to jedno z tych warzyw, które potrafią zaskoczyć swoją wszechstronnością i walorami zdrowotnymi. Twój przepis na duszoną czerwoną kapustę brzmi niezwykle apetycznie i zdrowo! Dodatek jabłek, cebuli i przypraw musi nadawać potrawie wyjątkowego smaku i aromatu. Super!