Sesja ukazała się w magazynie Weranda Country, w jego majowym wydaniu. Znajdziecie w niej moje przepisy na kulinarne wykorzystanie czosnku niedźwiedziego.
Jest przepis na klasyczne pesto z czosnku, są zawijane wytrawne bułeczki z czosnkiem niedźwiedzim, są pieczone rożki z nadzieniem z sera i czosnku, jest pyszna zupa z czosnku niedźwiedziego i młodych ziemniaczków.
Jest wreszcie bardzo ciekawy przepis na zawijany omlet z pokrzywą i czosnkiem niedźwiedzim- danie proste do wykonania ale z efektem WOW!- a takie dania jak już wiecie lubię najbardziej 🙂
Piękne zdjęcia, werandę mam w formie PDF
Ten składnik króluje w mojej kuchni od dawna. Uwielbiam gotować i zawsze wymyślam jakieś fantazyjne dania. Teraz będę musiała sobie zrobić krótką przerwę z uwagi na remont. Aktualnie jestem w trakcie projektowania kuchni w kreatorze.
Pięknie, bez czosnku niedźwiedziego nie ma życia.
Zasadziłam pod drzewem całą łączkę.